La biblioteca: un ciberbolet o un espai de trobada?

Les biblioteques som un bolet dins un món molt mediatitzat, globalitzat, acomodat i altres ‘terribles’ adjectius que no diuen massa bé de la nostra societat. Som un bolet perquè de vegades un té la sensació que podem anar contracorrent, o que estem ‘allà dalt’ i ningú no ens veu.

Però no és cert, som aquí i ens estem reivindicant cada dia. Sí, ens reivindiquem per por a no ser eliminats per les terribles tisores que treuen el que no cal i no toquen el que convé. La cultura fora de les grans ciutats té les de perdre, però aquí estem, vivint la cultura des del poble.

Mirem d’anar més enllà, de mantenir el que vam ser i sobretot de fer-nos imprescindibles. Per això ens hem tret el monyo i les ulleres a mig nas i ens hem arromangat per començar a posar en valor la nostra formació, que mai s’atura, i el nostre bagatge.

grup carnaval 26feb2014

Les activitats de producció pròpia que anem proposant als usuaris són ni més ni menys per fidelitzar-los, oferir-los alternatives gratuïtes a les mancances que detectem. L’espai de la biblioteca, es converteix així en el guix que cura la fractura digital, el complement de les escoles per popularitzar la lectura entre els més petits, l’espai condicionat per que les entitats puguin créixer i tot el que la nostra imaginació ens permet dibuixar.

I els jóvens… es connecten amb la wifi, però ja trobarem la manera de desconnectar-los!

Anuncis

2 pensaments sobre “La biblioteca: un ciberbolet o un espai de trobada?

  1. BIBLIOTECA COMARCAL DE MÓRA D'EBRE diu:

    Ja és ben cert que amb les activitats de “Juan Palomo”, o de producció pròpia, com dieu al text, aconseguim fidelitzar als usuaris. Fa pocs dies ho comentàvem en una reunió de personal del nosre centre. Diuen que qui sembra, recull. I en el nostre cas, podem afirmar que sí, que la dita és real i això ja està passant. Els ususaris que participen a les activitats, són els que després volen col·laborar i ser-ne els protagonistes, i fins i tot, esdevenir “ajudants de biblioteca”. Sempre estan a punt per quan necessitem algú que sàpigui fer X, algú que domini Y tema, o algú que, sempre desinteressadament, s’ofereixi per dur a terme qualsevol altra proposta. D’alguna manera et tornen el que els has donat. Sí o sí seguirem per aquest camí!!

  2. rosana2 diu:

    Jo també m’he tret el monyo fa temps i les ulleres no perquè no puc, però procuro que siguin modernetes. I sí, la nostra tasca és la d’una formigueta que, davant l’allau d’informació i sobreestímuls, va treballant des de la base per a fomentar la lectura i procurar deixar un “poso”, un bon record en els petits usuaris que ens acompanyen en aquestes activitat gratuïtes que no parem d’oferir. Què hi ha de més bonic que una mare et digui: “avui se celebra Carnaval després de l’escola, però la Maria diu que no es vol perdre el Llegim plegats”, una activitat que consisteix, simplement, en llegir. Sense paraules.
    Un petó als companys de la Biblioteca de Roquetes: ànimes bessones! 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s