Propostes de llibres infantils.

Comencem una nova sèrie d’entrades al blog on us proposarem llibres infantils. Nous i també algun de menys nou. Propostes de lectura i de compra per a que esteu al cas de què es cou en l’immens i genial món dels llibres infantils.

Us anirem referenciant les editorials que els publiquen, per a que us siguin més fàcils de trobar. Esperem els vostres comentaris i les vostres aportacions per a fer que les lectures que us agraden les puguem compartir!

Comencem amb un llibre que el podeu començar per on vulgueu: ‘Un mitjó diferent a cada peu / Un peu diferent a cada mitjó’ de Joan Calçotets i Armand. Editat per l’editorial Piscina un petit oceà, es tracta d’una obra sorprenent amb unes il·lustracions curioses que busca l’equilibri entre dos personatges aparentment contradictoris que es necessiten per allò d’aconseguir l’equilibri? Jutgeu vosaltres mateixos!

ipp

Seguim amb un altre llibre dels que fan goig: ‘Shhh! Tenim un pla’ de Chris Haughton. Publicat per l’editorial Milrazones. Ens planteja una colla que actuen segons un pla establert per a assolir el seu objectiu, fent callar la veu discordant que els demostra que hi ha una altra manera de fer les coses, però potser no n’acaben d’aprendre…

ipp

Ara li toca el torn a una joieta de llibres que es diu precisament així: ‘Llibres!’ de Murray McCain i John Alcorn. Va ser publicat per primera vegada l’any 1963! I s’ha anat reeditant i traduint. Tenim a les mans una edició de Gustavo Gili, dins la seua col·lecció Los cuentos de la cometa. És l’eina ideal per a explicar als petits què és un llibre, com és, de què està fet, perquè és així i no d’una altra manera. Tot i la seua edat, és un llibre que mai no es veurà desfassat, fins i tot quan tot sigui digital, tindrà la seua raó de ser.

ALCORN ¡LLIBRES!+C.indd

Per acabar, us parlem d’un llibre publicat l’any passat. Es diu: ‘Abecedari Miró’ i és de Mar Morón i Gemma París. També de Gustavo Gili i dins la mateixa col·lecció que l’anterior llibre. Ens planteja un viatge per les lletres de l’abecedari tot acompanyant-les d’obres o fragments d’obres de Joan Miró que hi fan alguna referència, a la paraula que s’ha triat per acompanyar cada lletra. Tenim referenciades totes les obres que s’han fet servir i és una bona eina per treballar l’abecedari i l’art contemporani al mateix temps. Realment interessant i estimulant.

miró

Esperem us facin servei estes recomanacions i us convidem a veure-les a la biblio.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s