La fàbrica de contes de Marc, per dins.

Ha passat tot un curs, des de finals de setembre de 2015 a meitat agost de 2016! A les biblioteques els cursos duren més que a les escoles…

La Fàbrica de contes de Marc encarava el seu segon curs de funcionament amb un objectiu molt clar: fer arribar els llibres, les històries, els contes que viuen dins els llibres de la Biblioteca de Roquetes, al màxim de gent possible. I podem dir que s’ha assolit l’objectiu.

La Fàbrica no deixa de ser un espectacle de Contacontes, amb una posada en escena concreta, que ha aprofitat elements com la música, la màgia i la narració oral per tal de captar l’atenció del públic i vendre així el producte: el llibre i les ganes de llegir!

La música forma part de l’espectacle perquè és el combustible que fa funcionar la fàbrica, i amb la guitarra cantem la cançó ‘Biblioferit’ creada pel grup d’animació infantil La Tresca i la Verdesca per a les biblioteques catalanes i amb el seu permís la fem servir:

La màgia és un element clau de l’espectacle, que uns fulls de paper, uns dibuixos i unes lletres es puguin transformar en llibres, és suficient per poder descobrir aquella brillantor als ulls del públic.

La narració oral és tot un art, que a base d’anys es pot anar aprenent. Els gestos, els sons, les veus, les mirades als ulls, la sinceritat del que expliques es transforma en un torrent d’energia que el públic amb la seua atenció et torna multiplicat i que et fa créixer com a narrador!

Una altra de les complicitats que han fet funcionar la Fàbrica ha estat l’escola. El tàndem Escola-Biblioteca és bàsic. L’equip que formem mestres i bibliotecàries sempre dóna uns resultats enormes. Visites de les escoles a la biblioteca, visites del personal de la biblioteca a les escoles un feedback genial!

La Fàbrica seguirà el curs vinent, potser amb una altra cançó, potser amb un altre format, però el que és segur és que hi haurà contes, llibres, històries que ens faran créixer a tots!

fàbricaLes xifres. D’octubre 2015 a agost 2016 hem fet:

113 sessions de contes (81 en escoles, instituts, llars d’infants, visites escolars a la biblioteca i Campus de vacances). Fent sortides i rebent visites d’escoles de Roquetes, Raval de Crist, Tortosa, Jesús, Bítem, Tivenys, Aldover, Benifallet, Paüls, Alfara de Carles, l’Aldea i l’Ametlla de Mar.

180 contes han estat explicats a xiquets i xiquets (i pares, mares, iaios i iaies) de 0 a 14 anys.

Han participat 4966 persones (algunes han repetit)

Ara a descansar una mica…

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s