El peatge màgic (I)

Hem estrenat amb molta il·lusió una altra activitat de foment lector. Les nostres activitats creixen amb els nostres nens. Ells, els pares i les mares, la biblioteca, tothom ha estat necessari per fer realitat el que era una proposta, el CL3x3.

El primer títol escollit, “El peatge màgic” del Norton Juster amb il·lustracions de  Jules Feiffer. Editat per Bambú. Lectura recomanada a partir de 10 anys. 272 pàgines. On la fantasia i les aventures dels seus protagonistes comencen just iniciar la lectura.

portada

“En Milo és un noi que s’avorreix amb tot i no troba ni la solta ni la volta de les coses, fins que un dia, en tornar d’escola, es troba a la seva habitació un paquet enorme d’origen desconegut que conté una joguina d’allò més estranya: una cabina de peatge per muntar. El nostre amic mandrós i descregut no sospita que, un cop hagi travessat la barrera del peatge, s’endinsarà en un món fantàstic on l’esperen els amics més increïbles i les aventures més meravelloses que mai s’hagués imaginat: un viatge que, sense cap mena de dubte, li ensenyarà moltes coses i li canviarà la vida.”

Tastet del llibre

Molt recomanable per a clubs de lectura infantil i juvenil. Un llibre on les propostes d’activitats flueixen tal com avança la lectura.

En la primera sessió (fins el capítol 7)  d’aquest títol vàrem explorar el llibre, els seus elements, l’autor, l’il·lustrador, el protagonista i com comença l’aventura.  Un mapa  ens posa fil a l’agulla a la història que viurà el protagonista, en Milo. Aquesta és la primera activitat amb els nens/es, brúixola en mà i mapa, n’interpretem un , ens ubiquem. Llocs com Diccionòpolis, país de les Expectatives, el Mercat de Paraules  apareixen en el  llibre, llocs amb un doble missatge, doble lectura. Per què es diu país de les Expectatives? Què trobem en el Mercat de les Paraules? Quin regne és Diccionòpolis? Personatges com l’Home del Temps, el rei Azaz l’Enciclopèdic, letargians, l’abella Lletrejadora entre d’altres, també ens donen pistes de la tasca que duen a terme aquests personatges en l’aventura d’ “El peatge màgic”. Un bon amic en aquesta lectura ha estat el diccionari, ens ha servit per entendre quelcom. Lectura carregada de frases fetes i metàfores. Treballar sinònims i anagrames, lletrejar paraules són algunes de les activitats que hem realitzat. Li hem posat gust a les lletres, la “G” ha estat gelada i refrescant, la “C” cuixent i calenta, la “S” salada.

Guia didàctica de lectura.

En la propera trobada els colors seran els protagonistes….

Bona lectura!

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s