Amb orgull

Celebrem el 28 de juny el dia de l’orgull, orgull de ser casdascú com és.

pequeño azul y pequeño amarillo

Escrit per Leo Leonni i publicat l’any 1959, rescatat per l’editorial Kalandraka el 2005.

“A l’abraçar-tan fort Petit Blau i Petit Groc es tornaran verds. A ells no els importarà res aquest petit gran canvi però a el tornar a casa … Els seus pares no els reconeixeran i no es fiaran d’ells.”

flicts

Publicat l’any 1969 per Ziraldo, autor brasiler.

Ziraldo

 

“Tracta el conte de l’odissea d’un color especialment lleig, trist i estrany anomenat Flicts. Cap color al món vol jugar o barrejar-se amb ell, ni tan sols hi ha al món cap racó on se li faci un forat. Fart de tant menyspreu, Flicts mira cap amunt i …”

 

sirenes

Escrit per Jessica Love i editat per Kókinos

Premi Òpera prima Bologna Ragazzi 2018

Premi llibreter 2019

Sirenes', l'àlbum il·lustrat que aposta per la diversitat guanya ...

“En Julián i la seva àvia, tornant de la piscina veuen unes sirenes al metro. Després, a casa, mentre l’àvia s’està dutxant, el noi agafa fulles d’una plantes i es fa un barret, es maquilla la cara i amb una cortina es fa una cua de sirena. Quan torna l’àvia, enlloc d’enfadar-se, li porta el complement necessari per semblar una sirena de debò i se’n van tots dos a la festa de les sirenes.”

Ressenya d’en Jaume Centelles

amb la tango són tres

Text de Justin Richardson i Peter Parnel i il·lustracions de Henry Cole.

Editat per Kalandraka

Amb tango són tres (llibres per a somniar): Amazon.es: Richardson ...

 

“Aquesta història va succeir al zoo de Central Park de Nova York. Tango va ser la primera pingüino amb dos pares. Una família diferent que neda, salta, juga a l’estany i és feliç.”

 

 

 

Crítica Faristol

oliver button és una nena

Autor Tomie de Paola

“A Oliver Button no li agradava fer el que els nens fan normalment. No jugava molt bé a cap joc de pilota. Li encantava dibuixar i llegir, però el que més li agradava era ballar. Els nois es burlaven d’ell i les noies li defensaven. Un dia, algú va escriure a la paret de l’escola ‘Oliver Button és una nena !. No obstant això, decideix seguir endavant amb la seva afició i fer classes de dansa. Un dia balla en el concurs de talents amb els seus brillants sabates de claqué i, des de llavors, la seva vida canvia per esdevenir una estrella”

L’Aitor té dues mares

Autora Maria José Mendieta amb il·lustracions de  Mabel Pierola

Editat per Bellaterra

L'Aitor Te Dues Mares: Amazon.es: Mendieta, Pierola: Libros

 

“Han començat a sortir a la llum pública alguns casos d’assetjament escolar. La violència verbal o física, el rebuig i la discriminació no són cap novetat a les aules ni als patis de les escoles, però han calgut notícies sobre suïcidis i denúncies de mares i pares, perquè allò que abans es considerava «normal» ara es vegi com un problema que cal resoldre. Aitor, el protagonista del conte, és víctima d’aquesta violència escolar perquè la seva família és diferent de les altres.”

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s